O kompaniji

Više od 250 miliona godina, so se nalazi skrivena i netaknuta duboko u planinama u središtu austrijskih Alpa. Firma „Salinen Austrija AG“ je stručnjak za proizvodnju soli u Austriji i jedini proizvođač i najznačajniji snabdjevač sa soli u zemlji.
Dragocjeno „bijelo zlato“ se iskopava na ekološki prihvatljiv način, prečišćava dok se ne dobije so visoke čistoće, pakuje i na kraju izvozi. Garantuju konstantan kvalitet, visoku čistoću i sigurnost snabdijevanja. Firma „Salinen Austrija AG“ je jedna od najstarijih privrednih društava.

So ima mnogo primjena i nezamjenjiva je u raznim sferama svakodnevnog života. Zbog toga su snabdijevanje i obezbjeđivanje kvaliteta izuzetno važni. Historija firme se vezuje za period duži od 500 godina. Njeni počeci se vezuju za 1449. godinu kada je car Fridrih III stekao prava vlasništva nad njom. Firma je dugo bila u vlasništvu države, ali je postala akcionarsko društvo 1979. godine, a potpuno je privatizovana 1997. godine. Iz tri rudnika u Austriji, Altauzea, Halštat i Bad Išla dobija se 4 miliona kubnih metara slane vode od čega se naposljetku ekstrakcijom proizvede 1,2 miliona tona soli. Visokokvalitetna, čista evaporisana so koju proizvodi firma ima mnogo primjena i dijeli se na nekoliko proizvodnih linija, poput jestive soli, komercijalne soli, soli za puteve ili industrijske soli.
Ovo privredno društvo vidi sebe kao partnera prehrambene industrije, snabdjevača pekara i mesne industrije. Kao snabdjevača farmaceutske industrije, ovo privredno društvo svojim visokim standardima kvaliteta podržava snažan globalni rast.

Firma „Salinen Austrija AG“ je certikovana sa IFS, ISO 9001:2008, 14001:2004 i GMP. Ima uspješno predstavljanje tj. Poslovanje u osam država : Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Rumunija, Slovenija i Srbija.

Proizvodi